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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  10/02/2021
Actualizado :  11/02/2021
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  BRITO, L.F; BERRY, D.; LARROQUE, H.; SCHENKEI, F.S.; CIAPPESONI, G.; O’BRIEN, A.; TORTEREAU, F.; UGARTE, E.; PALHIERE, I.; BAPST, B.; JAKOBSEN, J.; ANTONAKOS, G.; KOMINAKIS, A.; CLEMENT, V.; BRUNI, G.; LOYWYCK, V.; MASSENDER, E.; OLIVEIRA, H.R.; POSTA, J.; ASTRUC, J.M.
Afiliación :  L.F. BRITO, University of Guelph, Guelph, Canada; D. BERRY; H. LARROQUE, INRAE, Toulouse, France; F.S. SCHENKEL, University of Guelph, Guelph, Canada; CARLOS GABRIEL CIAPPESONI SCARONE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; A. O’BRIEN, TEAGASC, Fermoy, Ireland; F. TORTEREAU, INRAE, Toulouse, France; E. UGARTE, 5NEIKER, Vizcaya, Spain; I. PALHIERE, INRAE, Toulouse, France; B. BAPST, Qualitas AG, Zug, Switzerland; J. JAKOBSEN, NSG, Norway; G. ANTONAKOS, Frizarta, Agrinio, Greece; A. KOMINAKIS, Frizarta, Agrinio, Greece; V. CLEMENT, IDELE, Toulouse, France; G. BRUNI, ARAL, Crema, Italy; V. LOYWYCK, IDELE, Toulouse, France,; E. MASSENDER, University of Guelph, Guelph, Canada; H.R. OLIVEIRA, University of Guelph, Guelph, Canada; J. POSTA, ARAL, Crema, Italy; J.M. ASTRUC, IDELE, Toulouse, France.
Título :  Genetic evaluation systems and breeding programs in sheep and goats: an international perspective.
Fecha de publicación :  2020
Fuente / Imprenta :  Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, 17., No. 26, 2020. Virtual Meeting 1-4 December, 2020. DOI: DOI: 10.3920/978-90-8686-900-8.
Páginas :  p. 560
DOI :  10.3920/978-90-8686-900-8.
Idioma :  Español
Contenido :  Genetic selection has been a key tool for improving productive performance in small ruminant populations around the world, especially in Europe. This has been achieved through selective breeding for numerous traits, using diverse genetic evaluation systems and breeding schemes. Knowledge of the alternative approaches taken is paramount to the design of efficient and integrated genomic breeding programs. In this study, we summarised information on 48 sheep and goat breeding programs, genetic and genomic evaluation systems and resources available in 12 countries involved in the SMARTER project. This was done using published reports and surveys distributed to all partners. Responses to the surveys reveals information for more than 9, 16, and 20 dairy goat, dairy sheep, and meat sheep breeds involved in genetic schemes, respectively, with ~3,083,562 animals included in data collection schemes. The main groups of traits recorded across countries are: (1) milk yield and composition, mastitis indicators, udder and body conformation, and reproduction in dairy sheep and dairy goats; and (2) growth, reproduction, health, ultrasound, wool, and carcass in meat sheep. Seven countries have progeny testing schemes, but only 5 use artificial insemination. There are numerous challenges to be addressed (e.g. disparity of trait recording, SNP panels, statistical models used, joining pedigrees across countries as well as grouping breeds based on genetic similarity, and an average of ~30% of ani... Presentar Todo
Palabras claves :  OVINOS; SHEEP.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15000/1/Brito-et-al-EAAP2020.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO103379 - 1PXIPC - DD

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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  22/12/2022
Actualizado :  22/12/2022
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  MONTOSSI, F.; ARES, G.; ANTÚNEZ, L.; BRITO, G.; LUZARDO, S.; DEL CAMPO, M.; REALINI, C.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GASTÓN ARES, Facultad de Química, Instituto Polo Tecnológico de Pando - Udelar; LUCÍA ANTÚNEZ, Facultad de Química, Instituto Polo Tecnológico de Pando - Udelar; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA REALINI, AgResearch Limited, Grasslands, New Zealand.
Título :  Preferencias, motivaciones y cambios e nel consumo de carne en Uruguay.
Fecha de publicación :  2022
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, Diciembre 2022, no.71, p. 43-47.
Serie :  (Revista INIA; 71)
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Contenido :  Uruguay es reconocido por ser uno de los mayores exportadores y consumidores per cápita de carne roja del mundo. Las tendencias en el consumo de carne están influenciadas por cambios asociados a factores económicos, culturales, sociales, demográficos y psicológicos. A pesar de la importancia de la carne en la sociedad uruguaya, existen escasos estudios de investigación que evalúen las preferencias, motivaciones y cambios en su consumo.
Palabras claves :  CARNE; CARNE BOVINA URUGUAYA; CONSUMIDORES URUGUAYOS; URUGUAY.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16940/1/INIA-71-diciembre-2022-Montossi.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT104160 - 1INIAP - DDUY/REVISTA INIA/2022/71revinia 71
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